Flamingo

Flamingo (lat Phoenicopterclassae.) – samo v enoti flaminogoobraznyh družina ptic z dolgimi, tankimi nogami in prilagodljiv vrat, veliko ukrivljenim kljunom navzdol, pohoten plošče jeziku in katerih čeljusti mu pomagajo filtrirati hrano, proizvedeno iz vode in blata. Zadnji prst na taccih je slabo razvit ali sploh ni; Sprednji prsti tvorijo plavalno membrano.

Flamingo

Perje ptic so mehke in rahle, manjkajo na glavi v očesu, uzdah in brado. Rep je kratek. Vključuje šest vrst: andski flamingo, rdeči flamingo, mali flamingo, navaden flamingo, čilski flamingo in flamingo James.

dolžina odrasle ptice telo iz 105 (Čila flamingo) – 110 (flamingo rdeče) do 130 cm (flamingo roza), masa – 3,5 – 4,5 kg. Razdeljena v jugovzhodni Evropi, Afriki, jugovzhodni Aziji, osrednji in južni Severni Ameriki. Stare ptice, gnezdijo v kolonijah (včasih na desetine tisoč posameznikov) na plitvih morskih obalah in solnih jezerih.

Vsi flamingosi so rožnati.

Ali je to le v pesmih …. Pravzaprav je barva peresa flamingo različna od bele do rdeče in celo črne barve. Nekje na sredini, seveda, je roza odtenek, ki je del največje vrste flamingo-roza flamingo. Konci flamingo kril so črni. Moški in ženske so pobarvani enako. Stopnja svetlosti perja je odvisna od karotenoida – snovi, ki vstopi v ptičje telo s hrano. Ptice, ki živijo v ujetništvu, pa tudi mladi posamezniki, ki nimajo dovolj karotenoidov, imajo belo barvo perja. Da bi ohranili barvo flamingov v ujetništvu, se hranijo ne le z morskimi sadeži, temveč tudi s korenjem.

Flamingosi živijo na jugu.

Na jugovzhodu (južni Afganistan) in srednji Aziji (severozahodna Indija), Afriki (jezera Kenije, južni Tuniziji, Maroku, severni Mavretaniji, na Zelenortskih otokih), jug (Andska Flamingo) in Srednji Ameriki (rdeče in Čilski flamingosi). Kolonija rožnatih plamencev našel na Sardiniji in v južni Franciji (Camargue naravni rezervat, v Rona ustja) in Španiji (Las Marismas).

Flamingo

Flamingosi živijo v kolonijah.

In dovolj velik: v eni koloniji lahko včasih šteje milijon ptic. Plamenci usede na bregovih manjših ribnikov, plitvih vodah, lagune, pa ni nenaklonjen in tako blizu, da ne bi živel vse druge živali, na primer, imajo zelo slane ali alkalnih jezer. Zanimivo je tudi, da flamingosi ne živijo samo na ravnicah, temveč tudi visoko v gorah – na primer v Andih.

Pred flingom, flamingosi tečejo na vodi.

To je res, običajno je dolžina proge 5-6 metrov in pade na plitvo vodo. Na nebu flamingo leti v obliki križa, ki se razteza po vratu in nogah.

Flamingosi stojijo na eni nogi, ker v tem trenutku segrejejo drugo.

Noge flamingov so dolge, perje ni tam, in toplota s takšne površine, še posebej v vetrovnem vremenu, hitro izgine. Gre za ohranjanje toplote in flamingo stoji na eni nogi, še zlasti zato, ker je takšna drža, zaradi fizioloških posebnosti a Flamingo noge, ni za ptice nobenih težav.

Flamingosi jedo ribe.

Dejstvo je, da jedo druge vodne hrano: alge, semena vodne rastline, ličinke žuželk in majhnih rakov (planktonskih rakov), ki je pravkar oskrbujejo telo z flamingov karotenoide. V primeru pomanjkanja hrane v krajih bivanja lahko flamingosi letijo za 30-50 kilometrov do drugih jezer. Proces absorpcije flamingo hrane Izgleda zelo zanimivo: ptica drvi glavo zgornji kljun v izmenah vodi od noge do noge, in tako teče voda z morebitno hrano mimo kljunu, filtriranje užitno in neužitno. Flamingosi se hranijo kadarkoli in ne glede na vremenske razmere.

Flamingo

Flamingosi gradijo gline mulja.

Moški flamingosi se ukvarjajo s tem.Gnezdice imajo obliko stožčaste kolone s skrajšanim vrhom in vdolbinico v obliki sklede na vrhu. V nasprotju z gnezdami drugih ptic so gnezdi flaminga gole – ne vsebujejo trava ali kakšno drugo segrevanje vegetacije. Velikost reža – 10 do 60 cm, premer na dnu – .. 40-50 cm gnezdo običajno od 1 do 3 jajca olivnozelen. Flamingo gnezda se nahajajo drug poleg drugega, običajno na razdalji 50 do 80 cm. Bodoče starše sedel na gnezdo z nogami potegnil navzgor, in vstani od njega, ki počiva svoj kljun v tla in nato ravnanje noge.

Flamingosi hranijo piščance s posebno tekočino. Nekako

, ptica “mleko”, ki sestoji iz namenskih žlez spodnjega požiralnik in vampu, pol-razgradili rake in alge. Hranilna vrednost te tekočine je precej primerljiva s količino mleka iz sesalcev. Mala flamingov se hranijo ptice “mleko” v prvih dveh mesecih svojega življenja, in intenzivno goji kljun na vir njihovega sebe.

Svetovno zmanjšanje flaminga je privedlo do običajnega lova.

Uničenje gnezda rožnatih lepih moških. Ena vrsta flamingov – Flamingo James živijo bolivijski in argentinski Andes proti severu, v začetku prejšnjega stoletja, na splošno velja izumrli, je našel le leta 1957. Na tej točki se flamingov navedeni kot ogrožena v številnih državah, med drugim v Red Book Mednarodne zveze za ohranjanje narave in naravnih virov.

Add a Comment